Supporterklubben

Timrå IK Supporterklubb bildades 4 februari 1962, och är därmed Sveriges äldsta renodlade ishockeysupporterförening och den fjärde äldsta supporterföreningen i alla kategorier. Den första styrelsen bestod av ordförande Göte Westlund, ledamöterna Henry Johansson, Karl-Gösta Lindström, Henning Huss, Harry Åberg, samt revisorerna Bertil Olsson och Karl-Uno Gordon. Valberedningen bestod av Arne Tjärnström och Rune Karlsson.

De första verksamhetsåren var supporterklubben en viktig del av Timrå IK:s operativa organisation, där supporterklubbens ordförande Göte Westlund in på 70-talet bland annat skötte spelarvärvningar samt ordnade jobb och lägenheter till spelare. Sedan detta började hanteras inom Timrå IK har supporterklubbens verksamhet renodlats till att organisera och utveckla supporterverksamheten med klacken på Västra stå, supporterresor och läktararrangemang. Supporterklubben har även regionsavdelningar i form av TIK08  för Stockholm och Mälardalen samt TIK031  för Göteborgsområdet.

Timrå IK Supporterklubb har i perioder hört till de största supporterföreningarna i landet med som mest över 1 100 medlemmar säsongen 2006/07.  

Sedan grundandet har ett stort antal människor engagerat sig och varit en del av supporterkubben som styrelseledamöter och medlemmar. Supportrarna och den organiserade supporterverksamheten är en fundamental del av TIK – tillsammans är vi supporterklubben och tillsammans är vi Timrå IK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.