Öppet brev till Timrå IK inför kvalserien

Bloggartjejen cordykaye (Malin Tjernström) från Bergeforsen skrev inför kvalserien 2011/2012 ett öppet brev till Timrå IK. Brevet slog an på vad de flesta Timråsupportrar kände och tyckte om den plågsamma situationen. Brevet berörde många djupt och det fick även uppmärksamhet i media och av motståndarfans. Efter några veckor svarade Timrå IK’s spelartrupp på brevet. Brevet var starten och symbolen för den massiva uppladdning och uppryckning som skedde inför den så viktiga kvalserien. Bättre tändvätska gick inte att få för spelare/ledare och supportrar.

Nedan finns brevet samt spelartruppens svar:

—————————

Öppet brev till Timrå IK inför kvalserien.

Jag är ingen hockey-expert. Jag vet kanske inte vad jag pratar om.
Jag tänker prata ändå. För om jag var en hockey-expert, om jag hade anställts för att tala inför er, då hade jag sagt följande.

De kommande veckorna spelar ni inte för egen del.

Ni spelar för min farfar, 90 år gammal, som fortfarande går på varje match.
Ni spelar för en av min äldsta vänner, som alltid lyser upp och petar mig i sidan när hon ser en av er på stan.
Ni spelar för mitt kusinbarn, som i TV sa att han ska spela i Timrå i framtiden, inte Modo, för ”de suger”.
Ni spelar för samtliga flickor och pojkar som växer upp med en dröm om att få spela hockey som vuxna, som er.
Ni spelar för alla de som köper femtio-femtio-lotter, de som köper korv i pausen, de som skriker som högst.
Ni spelar för klacken, som nöter ramsan: Vi är Timrå, vi ger aldrig upp! tills de blir hesa.
Ni spelar för alla de som skämtar om att om man vänder på tidningen så ser läget i tabellen bättre ut, men som egentligen mest vill svära.
Ni spelar för dem som match efter match kommer för att titta och heja.
Ni spelar faktiskt till och med för de som har gett upp hoppet på er.

Motbevisa alla som redan räknat ut er, motbevisa de olycksbådande rösterna som siar om att ni åker ut, motbevisa alla dem. För ni vet vad ni går för. Jag tror att ni vet det, även om ni inte visat det på senaste tiden.
Ni vet att ni kan slå de bästa lagen, ni vet att ni kan klå dem tills de knappt vet vad som är upp och vad som är ner. Ni vet att ni kan få dem att tänka: Vad fan hände nyss?
Och ni vet att det här är viktigt.

Så slåss. Slåss för Timrå IK:s plats i Elitserien. Slåss för er publik, slåss för alla som jobbar för er, slåss för alla som jobbar ideellt bara för att de älskar er, slåss för barnen som drömmer, slåss för de som lyser upp, slåss för min farfars skull.

Sist jag såg er spela var jag på vippen att börja gråta. Det var efter jul, och jag var hemma på lov. Jag älskar att vara hemma; äta mammas mat, mysa med min katt och titta på hockey.
Men då krossade ni nästan mitt hjärta, och ja, helt ärligt så har jag fått hjärtat krossat av tillräckligt många män, jag behöver inte 23 stycken till. Okej?

Så var de hockeyspelare vi vet att ni är. Var de hjältar vi behöver.
Och…ja, var de männen som INTE krossar mitt hjärta.

Vi tror på er.

/Cordykaye

—————————-

Svar från Timrå IK:s spelartrupp till ”Öppet brev” från ”Cordykaye”.

Hej ”Cordykaye”,

Tack för ditt öppna brev. Det har gått rakt in i hjärtat på oss i laget. Du har verkligen prickat in vilka vi spelar för och varför vi gör det. Vi har dessutom fått en påminnelse om hur mycket Timrå IK betyder för hela regionen.

Kort sagt, ditt brev har gett oss den högoktaniga tändvätska som vi så väl behöver just nu.

Säsongen som har varit kan vi inte göra något åt. Nu är det kvalserien som gäller och nu ska vi göra allt som står i vår makt för att inte krossa ditt, eller någon annans, Timråhjärta.

NU ÄR DET DAGS ATT SLÅ TILLBAKA!

Vi ska kämpa ner motståndarlagen. Ett efter ett. Vi ska se till att du och alla andra supportrar, våra sponsorer, vi själva i laget, ja alla vi som har ett hjärta som klappar för Timrå, kan känna oss stolta över att vara TIK:are.

När vi kliver ut på isen ska vi visa dig och oss själva vad vi går för. Varje minut av varje match genom kvalserien spelar vi för alla som fortfarande tror på oss men även för alla som räknat ut oss.

Du kommer väl och stöttar oss på E.ON Arena? Ditt och alla andra supportrars stöd under de kommande matcherna betyder jättemycket för oss. Minst lika mycket som vi betyder för er.

Hockeyhälsningar,

Spelarna i Timrå IK 2011/12 genom spelarrådet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.